Blogg fra Columbus - Få fagkunnskap her

Smarte integrasjoner gir bedre kundeopplevelser

14 September, 2017
BIS2
Blog

Systemintegrasjon er ikke like spektakulært som virtuell- eller utvidet virkelighet, 3D-printing eller andre innovative teknologier, men er ofte smartere vei til store gevinster.

Av Jakob Hjelmer Nielsen, Enterprise Solution Architecture

Hvor mange ganger har du ventet foran disken i en butikk eller på flyplassen, eller ventet på at leger, sykepleiere, advokater eller annet servicepersonell må vente på informasjon fra trege systemer? Enda mer irriterende er det å bli sendt fra kundebehandler til kundebehandler i endeløse telefonrunder fordi tilbyderes ene hånd ikke vet hva den andre gjør. Kundene merker det raskt når tilbyders systemer ikke er integrert, og dette gir misfornøyde og illojale kunder. Internt oppleves problemene vel så frustrerende, om ikke større, fordi prosesser blir unødig tungrodde og lite produktivt.

Mye dobbeltarbeid med dårlige integrasjoner

Dårlig integrasjon gir ulike utslag for roller, avdelinger og oppgaver. Risikoen for menneskelige feil og nedsatt lønnsomhet øker i takt med antall hindringer dine kolleger må forsere for å få tak i riktig informasjon.

  • På ledelsesnivå fører dårlig integrasjon til at beslutninger kan fattes på sviktende grunnlag
  • Sikkerhetsmessig er virksomheten mer utsatt for svindel og tyveri når dataene er i ulike siloer
  • IT-avdelingen må bruke mye unødvendig strategisk tid til å hente frem manuelle rapporter og analyser

Les mer om integrasjoner i vår gratis e-bok.

Dette gir gode integrasjoner

Integrasjoner er ansett som en teknisk oppgave som tilhører IT-avdelingen, men kan det gi et vidt spekter av positive konsekvenser for virksomheter der ledelsen engasjerer seg.

Her er noen gevinster som kan komme hvis systemer er godt integrert på tvers av selskapet:

  • Du får flere fornøyde kunder og kan enklere lansere nye tjenester der kundene i større grad betjener seg selv
  • Det er enklere for ansatte å forstå prosessene i bedriften og deres del i disse, som igjen kan hjelpe dem bli mer pålitelige og produktive
  • Ved å koble sammen ERP og PLM bedres samarbeidet mellom utvikling og produksjon. Det kutter ned tiden det tar å få nye systemer, løsninger, produkter og tjenester til markedet
  • Tilbakemeldinger fra produksjon, salgskanaler og kunder kan gjøres direkte tilgjengelig for produktingeniører og designere
  • Resultatene av digitale markedsføringskampanjer kan bli reflektert direkte i finansiering-, forecasting- og innkjøpsprosessen håndtert i ERP
  • Hvis du genererer data fra tingenes internett (IoT) for å bedre kontrollen over kvaliteten av varer og lager- eller produksjonsmiljøer, eller for mer smidige operasjoner, vil integrasjon av datakilden med analyse- og rapportsystemer bli essensielt. Hvis systemene ikke er integrerte, vil verdien av informasjonen være ekstremt begrenset.

Smarte ledere som forstår verdien av at programvare snakker sammen vil fort høste oppsiktsvekkende fordeler som synes på både topp- og bunnlinjen.

Vil du vite mer? Last ned vår gratis e-bok eller "A strategic view of systems integration" eller kontakt oss direkte for inspirasjon eller rådgivning for hvordan du best integrerer dine systemer.

Flytt ERP-funksjoner ut på telefonen din og styrk mobiliteten
16 August 2018

Flytt ERP-funksjoner ut på telefonen din og styrk mobiliteten

Mobilitet er en nødvendighet for digital endring i virksomheten. Det fjerner barrierer og gjør det enklere å jobbe mer effektivt og skaper bedre kundeopplevelser. Mobilitet og fleksibilitet gir de ansatte større forutsetninger til å lykkes. Er du klar for å bli mer mobil ved å flytte

Slik fungerer den nye lisensmodellen for Microsoft Dynamics 365
09 August 2018

Slik fungerer den nye lisensmodellen for Microsoft Dynamics 365

Lisensstrukturen fra Microsoft for Dynamics 365 baner vei for større fleksibilitet som passer til organisasjonens budsjett og forretningsbehov.

Mainstream Support for AX 2009 & 2012 utløper snart - hva betyr det for deg?
15 June 2018

Mainstream Support for AX 2009 & 2012 utløper snart - hva betyr det for deg?

Alle Microsoft ERP-produkter støttes normalt i ca. 10 år fra utgivelsesdatoen. Den grunnleggende støtten («Mainstream Support») til AX 2009 og AX2012 utløper snart. Hvis du bruker en av disse versjonene kan det være et godt tidspunkt for å evaluere hva du skal gjøre med løsningen din fremover.

Nøkkelen til å bygge en vellykket ERP-rapporterings strategi
11 June 2018

Nøkkelen til å bygge en vellykket ERP-rapporterings strategi

ERP-systemer har gjort store fremskritt de siste årene, og lar nå brukerne lagre avgjørende selskaps- og kundedata i større omfang enn noensinne. Da oppstår spørsmålet; Klarer bedrifter å dra nytte av ERP-systemets funksjonalitet til datainnsamling hvis de ikke har verktøyene for å effektivt