Blogg fra Columbus - Få fagkunnskap her

Maskinlæring er nå tilgjengelig for alle

02 November, 2017
connected-people-in-hall
Blog

Lyst til å lykkes med algoritmer og maskinlæring? Nå foreligger ferdige komponenter for Dynamics 365.

Av Jacob Hjelmer Nielsen, Enterprise Solution Architecture

Maskinlæring blir stadig mer utbredt og handler i korte trekk om hvordan system selv kan løse oppgaver som det ikke er programmert for. De fleste større produsenter er i full gang med smarte løsninger, og Microsoft sitter i førersetet med sin Azure Machine Learning, som et integrert element i Dynamics 365 for Operations. Det betyr at mye beste praksis og ferdige komponenter er lett tilgjengelig og kan enkelt aktiveres. Kundene kommer hurtig i gang uten behov for spesialkompetanse. Løsningene er basert på enkle bruksanvisninger som gjør at man ikke behøver kjennskap til algoritmer og programmering for å hente gevinster. Som Dynamics-kunde er man faktisk i fremtiden bruker av avansert maskinlæring enten man vil eller ikke.

Maskinlæring for butikker

En klar fordel med maskinlæring er at den prosesserer historiske data for å hente ut innsikt og forslag til forbedringer. Blant kundene som er i gang ser vi at implementeringen er rask og blir en sentral del av hvordan man planlegger og håndterer de viktigste delene av virksomheten. Det finnes mange smarte bransjeløsninger. Et eksempel er handelsnæringen der kunder kan få personlige anbefalinger i handlekurven basert på nettbasert analyser, og funksjonene ligger klare i Dynamics 365 for Operations. Det handler om å våge å teste ut nye grenser, og ikke begrense seg i forhold til de enorme mulighetene maskinlæring kan ha for innovasjon og forretningsutvikling.

Flytt ERP-funksjoner ut på telefonen din og styrk mobiliteten
16 August 2018

Flytt ERP-funksjoner ut på telefonen din og styrk mobiliteten

Mobilitet er en nødvendighet for digital endring i virksomheten. Det fjerner barrierer og gjør det enklere å jobbe mer effektivt og skaper bedre kundeopplevelser. Mobilitet og fleksibilitet gir de ansatte større forutsetninger til å lykkes. Er du klar for å bli mer mobil ved å flytte

Slik fungerer den nye lisensmodellen for Microsoft Dynamics 365
09 August 2018

Slik fungerer den nye lisensmodellen for Microsoft Dynamics 365

Lisensstrukturen fra Microsoft for Dynamics 365 baner vei for større fleksibilitet som passer til organisasjonens budsjett og forretningsbehov.

Mainstream Support for AX 2009 & 2012 utløper snart - hva betyr det for deg?
15 June 2018

Mainstream Support for AX 2009 & 2012 utløper snart - hva betyr det for deg?

Alle Microsoft ERP-produkter støttes normalt i ca. 10 år fra utgivelsesdatoen. Den grunnleggende støtten («Mainstream Support») til AX 2009 og AX2012 utløper snart. Hvis du bruker en av disse versjonene kan det være et godt tidspunkt for å evaluere hva du skal gjøre med løsningen din fremover.

Nøkkelen til å bygge en vellykket ERP-rapporterings strategi
11 June 2018

Nøkkelen til å bygge en vellykket ERP-rapporterings strategi

ERP-systemer har gjort store fremskritt de siste årene, og lar nå brukerne lagre avgjørende selskaps- og kundedata i større omfang enn noensinne. Da oppstår spørsmålet; Klarer bedrifter å dra nytte av ERP-systemets funksjonalitet til datainnsamling hvis de ikke har verktøyene for å effektivt